Бюлетин "Да говорим (на) открито" март-август 2014 г.

снимка на Вера Стаевска

Имаме удоволствието да представим първите данни от досегашната работа по проект "Да говорим (на) открито" на Сдружение за изследователски практики. Резултатите от мониторинга на "Да говорим (на) открито" можете да научите от платформата http://www.zelenizakoni.com/ и от прикачения като документ бюлетин на Сдружение за изследователски практики (документът е прикачен като файл към тази новина).

Проектът "Да говорим (на) открито" започна на 1 март 2014 г. Оттогава досега бе създадена онлайн платформата "Зелени закони" с данни от мониторинг и дебати по темите "Биоразнообразие и гори", "Климатични промени", "Устройство на територията", "Енергетика" и "Селски райони". Преди изборите за Европейски парламент бе проведен мониторинг на програмите за националните избори през 2013 г и съпоставка с осъществяваните политики след тях, както и 5 публични дебата по тези теми с кандидати за български представители в Европейския парламент.

В първите ни 5 дебата в периода април-май 2014 г. участваха представители на ГЕРБ (Андрей Ковачев, Десислава Танева, Георги Костов и Лиляна Павлова), Реформаторския блок (Меглена Кунева, Виктор Лилов, Светослав Малинов, Марта Георгиева и Прошко Прошков) и ПП "Зелените" (Борислав Сандов, Албена Симеонова, Андрей Ралев и Андрей Ковачев).

Прикачени файлове: 
PDF icon zelenizakoni_bulletin_01092014.pdf

Коментари

Влез или се регистрирай, за да можеш да коментираш

 


Проектът "Да си спомним да общуваме: граждани и политици в диалог по политиките за опазване на околната среда" се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е чрез повишаване на ангажираността на гражданите с околната среда и участието им при формулирането на политики да постигнем балансирано развитие и устойчиво използване на природните ресурси. https://www.activecitizensfund.bg

Дари