Дебат "Биоразнообразие и устройство на територията", 30 септември, 18.30 часа

снимка на Бояна Василева

Днес, 30 септември, от 18.30 ч., в Червената къща ще се срещнем с:

  • Ивелина Василева от ПП "ГЕРБ"
  • Марта Георгиева от Реформаторския блок
  • Андрей Ралев от ПП "Зелените",

както и представители на политически партии и неправителствени организации, медии и граждани, за да се включат във втория дебат от есенната ни сесия по проект: „Да говорим (на) открито: граждани и политици в диалог по политиките за опазване на околната среда".

Темата на дебата е "Биоразнообразие и устройство на територията", като от страна на Сдружение за изследователски практики ще участват експертите Стефан Аврамов и Тома Белев. Модератор на дебата ще бъде отново Иван Бедров.

В дискусията ще търсим отговор на следните въпроси:

1. Кой ще спаси българското Черноморие от презастрояване?

2. Кой ще обяви заменките за държавна помощ и ще спаси Камчийски пясъци?

3. Как да заработят по-добре Дирекциите на Националните и Природните паркове?

Можете да наблюдавате и да задавате въпроси на живо и онлайн от секцията "Гледай на живо" в началната страница на платформата.

 

Проектът “Граждани и експерти за прилагане на зелените закони„ се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 114 000 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е чрез повишаване на ангажираността на гражданите с околната среда и участието им при формулирането на политики да постигнем балансирано развитие и устойчиво използване на природните ресурси. https://www.activecitizensfund.bg

Дари