На 19 май ще се състои дебатът "Бетон или гори? Хотели или дюни? С каква политика ще опазим природата на България?"

снимка на Бояна Василева

Позицията на Реформаторския блок ще бъде представена от Марта Георгиева, а по телефон ще се включи и Светослав Малинов, кадидат за ЕП и действащ евродепутат. От ГЕРБ очакваме доц. Георги Костов на дебата и телефонно включване от Ивелина Василева, а Зелените ще бъдат представени от Андрей Ралев. Дебатът ще се състои на 19 май (понеделник)  в БНР от 18.00 часа. Той е част от работата на проекта "Да говорим (на) открито" по темата "Биоразнообразие и гори".

На фона на продължаващи граждански протести и краткосрочни решения под натиск от Европейския съюз, българските политици търсят начини да работят за устойчиво опазване на биоразнообразието в страната. Нека граждани и партийни представители обсъдим заедно какво искаме и как е възможно то да се превърне в дългосрочни национални политики.

• Натура 2000 – мит или реалност?
• Какво трябва да направи държавата, за да върне заменените гори и дюни?
• Ще запазим ли вековни гори извън националните паркове?
• Как да прилагаме законите- защо бракониерството процъфтява и се издават спорни екологични оценки?
• Лифтовете помагат или пречат на парковете?
• Може ли държавата да изкупува частни гори и земи, за да спаси Карадере и Иракли?

Заповядайте на 19 май (понеделник) от 18.00 часа в БНР (бул. Драган Цанков No 4, гр. София)!

Ако искате да резервирате място за дебата, моля пишете на sip.bulgaria@gmail.com.

 

Коментари

Влез или се регистрирай, за да можеш да коментираш

 


Проектът "Да си спомним да общуваме: граждани и политици в диалог по политиките за опазване на околната среда" се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е чрез повишаване на ангажираността на гражданите с околната среда и участието им при формулирането на политики да постигнем балансирано развитие и устойчиво използване на природните ресурси. https://www.activecitizensfund.bg

Дари