Поискай първа зима без строежи по морето

снимка на Иван Радев
Автор: 
Иван Радев

Нито зимата, нито пандемията спират застрояването на едни от последните диви кътчета по Черноморието. Единствените, които можем да спрем застрояването на места като Синеморец, сме ние гражданите.

И в момента край Синеморец се строи. Цели 32 строежа са одобрени за поляните с гледка към устието на река Велека. Това се случва в разрез със закона и въпреки върнатия проект за общ устройствен план на община Царево.

Нека заедно поискаме държавата да спази закона и да спре строежите до приемането на Общ устройствен план на Царево и План за управление на Природен парк “Странджа”.

Нека да заявим, че тази зима трябва да е първата без строежи по подобни емблематични места по морето.

Само след няколко месеца пак ще е топло и пак ще можем да пътуваме. Ще имаме ли обаче къде да отидем?

Публикувайте своя пейзажна снимка от незастроено българско Черноморие в профила си във Фейсбук и Инстраграм.

Отбележете “Зелени Закони” и използвайте хаштаг #SaveSinemoretz

Изпратете ни снимката на office@zelenizakoni.com и ние ще подготвим персонализирана картичка, която да изпратите на управляващите и да поискате от тях спиране на строежите.

Снимка:

Вера Стаевска

 


Проектът "Да си спомним да общуваме: граждани и политици в диалог по политиките за опазване на околната среда" се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е чрез повишаване на ангажираността на гражданите с околната среда и участието им при формулирането на политики да постигнем балансирано развитие и устойчиво използване на природните ресурси. https://www.activecitizensfund.bg

Дари