Среща-дебат със земеделски производители на 12 март в с. Езерец, общ. Шабла

снимка на Бояна Василева

На 12 март се състоя срещата-дебат със земеделски производители от община Шабла. Темата на срещата беше управление на водите при малки и средни земеделски стопанства- как да се справим с климатичните предизвикателства. По време на срещата бяха представени климатични данни за района на община Шабла, вероятностите за бъдещо засушаване на района, добри практики за запазване на почвената влага и опазване и повишаване на почвеното плодородие. 

Очертаха се следните нужди за допълнителна информация: достъп до исторически регионални метеорологични данни и конкретни биологични технологии за подтискане на растежа на плевели.

Срещата-дебат се реализира по проект по проект „Мрежа от малки земеделски стопанства за наблюдение на местното управление на водите и сушата в България”.

Приложено ще намерите презентацията.

Прикачени файлове: 
PDF icon presentation_ezerec_12032022.pdf

Коментари

Влез или се регистрирай, за да можеш да коментираш

 


Проектът "Да си спомним да общуваме: граждани и политици в диалог по политиките за опазване на околната среда" се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е чрез повишаване на ангажираността на гражданите с околната среда и участието им при формулирането на политики да постигнем балансирано развитие и устойчиво използване на природните ресурси. https://www.activecitizensfund.bg

Дари