Законите важат за всички, но за Банско – не! Защо?

снимка на Бояна Василева

На тази тема утре, петък 06.02.2014 г., от 11.00 часа ще се проведе пресконференция в Национален пресклуб - БТА, гр. София.

На пресконференцията ще разговаряме по въпроса: Защо министрите лобират за неправомерна държавна помощ, която да бъде раздадена чрез новия план за Пирин, в нарушение на екологичното законодателство?

В пресконференцията ще участват: Петко Цветков - експерт от екипа, разработил действащия ПУ на Национален парк "Пирин"; Александър Дунчев - WWF България; Андрей Ралев - Сдружение за дива природа „Балкани”; Стефан Аврамов - Българска фондация „Биоразнообразие”, Мартина Попова - платформа "Прозрачни планини"; Вера Стаевска – Сдружение за изследоватeлски практики.

Пресконференцията се организира съвместно от Коалиция "За да остане природа в България" и платформа "Зелени закони".

Пресконференцията ще се излъчва на живо от видео канала на БТА - LIVE: http://www.bta.bg/bg/live.

 

Проектът “Граждани и експерти за прилагане на зелените закони„ се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 114 000 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е чрез повишаване на ангажираността на гражданите с околната среда и участието им при формулирането на политики да постигнем балансирано развитие и устойчиво използване на природните ресурси. https://www.activecitizensfund.bg

Дари