Правила за ползване

Правила за ползване на платформата за дебат zelenizakoni.com на Сдружение за изследователски практики (СИП)


 


 

 1. Общи положения

Платформата за дебат (zelenizakoni.com) на СИП е създадена с цел да предостави възможност на всеки да сподели своите мисли, коментари и идеи относно екологичните политики на България, както и да общува с останалите потребители.

Платформата за дебат (zelenizakoni.com) се ползва за споделяне на мисли и идеи относно екологичните полтики на България. Той не е място за явна и скрита реклама, политическа агитация и други подобни.

 1. Ползване на форумите

  Всеки потребител, който публикува мнения във форума, се съгласява с Общите условия, СИП не носи отговорност за достоверността, точността и полезността на потребителските мнения.


 

 1. Публикуване и оценка на мнения

  За публикуване на мнения (коментари) в zelenizakoni.com се изисква потребителят да е регистриран. Регистрацията е безплатна.


Освен да публикува, всеки потребител (вкл. нерегистрираните) има право и да оценява мненията на другите потребители.

1. Ограничения за съдържанието на личната информация на потребителите

В коментарите, името, аватара, подписа и всички елементи на публичните си профили в zelenizakoni.com потребителите нямат право:

1.1. да се представят за други участници във форума чрез копиране на името, аватара или подписа на вече съществуващ потребител;

1.2. да се представят за конкретна публична личност чрез ползване на името или снимката й в профилите си в
zelenizakoni.com;

1.3. Да използват нецензурни или вулгарни изрази, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, призиви към расова дискриминация, етническа или религиозна нетърпимост, сексуална дискриминация или насилие, обидни описания на физически, интелектуални или морални качества на представители на СИП или на конкретни публични личности, спам, рекламно съдържание, порнографско съдържание или съдържание, нарушаващо авторските права.

При нарушаване на горните условия, модераторите имат право да предупредят и в последствие деактивират профилите на нарушителите.


2. Потребителите на сайта имат право:

2.1. Да публикуват мнения, свързани с материалите в zelenizakoni.com;

2.2. Да отговарят на вече публикувани мнения по темата на статия;

2.3. Да добавят връзки към други сайтове, свързани с темата на статията;


2.4. Да оценяват мненията на останалите участници в дискусиите:

От един IP адрес потребител има право да гласува за коментар само веднъж. Оценката се извършва с 2 бутона:

- Бутон "" изразява съгласие с мнението

- Бутон "" изразява несъгласие;

2.5. Да възразят писмено чрез ел. писмо до някой от екипа, ако сметнат, че коментарите им са модерирани неправомерно.

3. Модераторите на сайта имат право да скриват или изтриват мнения, когато те съдържат:

3.1. спам или непоискани търговски съобщения;

3.2. мнения, които не са по темата на материала, който коментират;

3.3. нецензурни или вулгарни изрази, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа;

3.4. призиви към расова дискриминация, етническа и религиозна нетърпимост, сексуална дискриминация или насилие;

3.5. обидни описания на физически, интелектуални или морални качества на конкретни личности, вкл. към други участници във форума;

3.6. порнографско съдържание или съдържание, нарушаващо авторските права;

3.7. лични данни според Закона за защита на личните данни;

3.8. съдържание изцяло на чужд език.

Потребители, които системно публикуват някое от горните типове съдържание, могат да загубят временно или постоянно правото си за публикуване на мнения.

Модераторите си запазват правото да отстраняват вече съществуващи или новосъздадени потребителски профили, за които има съмнения че принадлежат на вече санкционирани потребители.


4. Модераторите нямат право:

4.1. Да променят текст в мненията;

4.2. Да скриват, затварят или изтриват теми, мнения или части от мнения, ако те не съдържат никое от изброените в т. 3 типове съдържание;

4.3. Да дават оценка, лично мнение или да изразяват пристрастие към даден потребител или дискутирана тема.

Ако потребител на сайта сметне, че модераторите нарушават негови права или горните правила, може да напише официално възражение. След постъпване на такова възражение, то се разглежда от трима представители на СИП, като един от тях дава официалното становище на тримата. Модераторите запазват правото си да не отговарят на възражения, съдържащи обидни квалификации.

 1. Желателно е използването на кирилица във форумите и коментарите, когато се изписват български думи

 2. Ако желаете да се свържете с експертите или администраторите на zelenizakoni.com, използвайте посочения мейл за контакти в секцията екип. Експертите и администраторите не са 24 часа онлайн и не бива да очаквате веднага отговор на въпросите си. Ще получите отговор при първа възможност.

   

 

 


Проектът "Да си спомним да общуваме: граждани и политици в диалог по политиките за опазване на околната среда" се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е чрез повишаване на ангажираността на гражданите с околната среда и участието им при формулирането на политики да постигнем балансирано развитие и устойчиво използване на природните ресурси. https://www.activecitizensfund.bg

Дари