Говорим отново (на) открито - "Енергетика и климат", 16 септември

снимка на Марта Златева

На 16 септември, от 18.30 ч., в Червената къща се надяваме да видим отново представители на политически партии и неправителствени организации, медии и граждани, които да се включат в първия от втората серия дебати по проект: „Да говорим (на) открито: граждани и политици в диалог по политиките за опазване на околната среда" на Сдружение за изследователски практики.

Основна тема на дебата е "Енергетика и климат", като от страна на Сдружението ще участват експертите Петко Ковачев и Антоанета Йотова. Модератор отново ще бъде Иван Бедров.

В дискусията ще търсим отговор на следните въпроси:

1. Защо (и с колко) ще се повиши цената на електроенергията?
2. Кой ще прекрати участието на България в проекта „Южен поток”?
3. Ще се добива ли шистов газ в България?
4. Кога ще се закрият ТЕЦ?
5. Ще се развива ли ядрена енергетика?
6. Какво да се направи, за да има ефект от енергийната ефективност?

С нашите тези можете да се запознаете като влезете в секциите "Енергетика" и "Климат".

Какво се случи по време на предния дебат на тема "Енергетика" можете да видите тук: http://www.zelenizakoni.com/debat-energiyni-politiki-s-gerb-reformatorskiya-blok-i-zelenite-25042014.

За онези от вас, които много биха искали да присъстват на дебата, но няма да имат възможността да го направят, ще излъчваме отново, в реално време от тази платформа.

Коментари

Влез или се регистрирай, за да можеш да коментираш

 


Проектът "Да си спомним да общуваме: граждани и политици в диалог по политиките за опазване на околната среда" се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е чрез повишаване на ангажираността на гражданите с околната среда и участието им при формулирането на политики да постигнем балансирано развитие и устойчиво използване на природните ресурси. https://www.activecitizensfund.bg

Дари