Искаме Синеморец без бетон - подкрепете ни!

снимка на Иван Радев

Тази пролет над 1100 души казахме, че не искаме крайбрежието на община Царево да се застроява повече. Спряха проекта за устройствен план, но строежите започнаха. Звучи ли ви познато? Иракли, Арапя, Алепу... Какво още ще загубим? Може ли и последното място - Синеморец - да се застрои? В момента започват да изпълняват 32 строежа, чиито разрешителни са изтекли. Писмата ни и петициите на граждани не получават отговори от правителството. За да запазим крайбрежието на Странджа, имаме нужда от Вашата подкрепа - планираме да закупим малък имот до Синеморец с дарения, за да можем като заинтересовани собственици да изискаме устройственият план да не предвижда застрояване. 

 

Неотдавна Конституционният съд осуети намерението на управляващите да забранят каквото и да е обжалване на общите устройствени планове на общините. На обжалване имат право собствениците на имоти в съответната община, а остава спорно дали други лица биха били признати като заинтересовани страни. Затова “Зелени закони” решихме да закупим имот в община Царево. Това със сигурност ще ни направи заинтересована страна и ще имаме право да предприемаме съответните съдебни действия, за да спрем унищожаването на крайбрежието на Странджа. 

 

Гарантираме, че този имот няма да бъде застрояван и ще бъде управляван по природосъобразен начин. А ако не успеем да съберем пари за малък имот в околността, поне ще използваме средствата за юридически действия за каузата.  Дарете тук, за да можем да запазим последните незастроени места по Черноморието! 

 

Като основание за дарението запишете: "За Синеморец без бетон".

 

Снимка: Вера Стаевска

 

Кампанията за частни дарения за Синеморец без бетон е инициатива на Сдружение за изследователски практики, което поема отговорност за ползването на средствата само и единствено за опазване от застрояване на природата на Странджа. Кампанията не е част от проект и няма отношение към донорите на сдружението.

 

Коментари

Влез или се регистрирай, за да можеш да коментираш

 


Проектът "Да си спомним да общуваме: граждани и политици в диалог по политиките за опазване на околната среда" се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е чрез повишаване на ангажираността на гражданите с околната среда и участието им при формулирането на политики да постигнем балансирано развитие и устойчиво използване на природните ресурси. https://www.activecitizensfund.bg

Дари